zaterdag, 06 november 2010

Phil-A-Club

phil-a-club.jpg

 

Vorige woensdag werd het startschot gegeven van iets helemaal nieuw in België: de Phil-A-Club. En wij waren daar bij! Als een van de allereersten zijn wij met ons klasje lid geworden van deze club. Het belooft enorm leuk te worden! Na nieuwjaar gaan we er ook mee van start in 4b. Dan zullen er jaloers zijn...Knipogen

Nieuwsgierig? Nog effe geduld! 

15:22 Gepost door meester carlo in Post-Zeven | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

donderdag, 08 november 2007

Post-Zeven

postzegelVanmiddag is Post-Zeven terug van start gegaan. Voor diegenen die het (nog) niet weten: Dat is onze postzegelclub op school. De zesde-klassers hadden het genoegen om als eersten te mogen bijeenkomen. Zij kregen vandaag elk een flinke collectie zegels uit de USA toegestopt. Het verschil met Belgische postzegels is opvallend.
stampilouDe volgende bijeenkomst is gepland op dinsdag 20 oktober. Dan worden de nieuwe leden uit 5b verwacht. Zij krijgen dan hun eerste inwijding in het postzegelverzamelen! En natuurlijk zullen zij ook naar huis gaan met een eerste collectie postzegels. Dankzij de steun van ons oudercomité kunnen wij daar voor zorgen!

maandag, 16 april 2007

Post-Zeven

postzegelMorgenmiddag hebben we onze eerste Post-Zeven samenkomst van deze derde trimester. En deze keer een héél speciale. We gaan enkele zéér oude postzegels bestuderen. De oudste dateren van 18.. Het juiste jaartal ga ik jullie natuurlijk niet verklappen, want dat moeten jullie zelf uitzoeken! Als je een loupe (vergrootglas) of pincet hebt, mag je dat zeker meebrengen. Je zal dat goed kunnen gebruiken!

zondag, 18 maart 2007

PhilaNews

stampilou2Ha, veel van onze leden van Post-Zeven hebben vorige week de nieuwste editie van PhilaNews in de bus gekregen.
Philanews_visuelZoals gewoonlijk staat dit magazine ook nu weer boordevol interessante weetjes over de nieuwste Belgische postzegels. Maar daar gaan we zeker nog aandacht aan besteden tijdens onze volgende samenkomst van Post-Zeven.
Wat ik toch al even in de kijker wil stellen, is de bon op de laatste pagina. Daarmee krijg je GRATIS toegang tot de Internationale Postzegel- en Muntenbeurs te Antwerpen op 31 maart en 1 april. Een ideetje voor een uitstap?

vrijdag, 09 maart 2007

Post-Zeven

Door allerlei oorzaken was het een tijdje geleden dat er nog eens samengekomen werd met Post-Zeven. Gisteren kon dat gelukkig wel voor groep 5. Enkele sfeerfoto's...Post-Zeven (1) Post-Zeven (2) Post-Zeven (3) Post-Zeven (4) Post-Zeven (5) Post-Zeven

maandag, 12 februari 2007

Post-Zeven uitgesteld!

postzegel2Effe snel een berichtje posten om jullie 'slecht' nieuws te brengen. De sessie van Post-Zeven gaat morgenmiddag NIET door. Reden? Alle klassen moeten klaargezet worden voor de Axenroos-namiddag.
Daarom wordt onze bijeenkomst uitgesteld naar de eerste dinsdag NA de krokusvakantie! Tot dan.

17:38 Gepost door meester carlo in Post-Zeven | Permalink | Commentaren (0) | Tags: postzegels, post-zeven, postzegelclub |  Facebook |

dinsdag, 09 januari 2007

post-zeven

stampilou Vanmiddag was het weer Post-Zeven. Iedereen kreeg een pakketje zegels uit Duitsland. Als jullie een catalogus van dat land wensen te gebruiken om deze zegels te sorteren, gewoon vragen! Heel wat van onze clubleden hadden de voorbije vakantie allerlei verzamelspulletjes gekregen.
Daar zaten echt knappe dingen bij. Jeroen had zelfs de beginmap van Stampilou bij, de postzegelclub van De Post. Wil je daar meer info over kan je dat best op het Postkantoor vragen.
postzegel Helemaal tof werd het deze namiddag. De kleuters van juf Gerda kwamen eens kijken naar ons verzamelmateriaal. Zij vonden dat fantastisch (en ook de juf was onder de indruk!) Misschien worden dat later ook wel filatelisten!

 

21:05 Gepost door meester carlo in Post-Zeven | Permalink | Commentaren (0) | Tags: postzegels, club, filatelie, filatelisten, post |  Facebook |

dinsdag, 12 december 2006

Post-zeven

Vanmiddag was het voor de eerste keer Post-Zeven
postzegel

in lokaal van klas 5A. Veel handiger voor iedereen zoals je kan zien op de foto's.

post7Er werden postzegels uitgedeeld, bekeken, opgezocht in de catalogussen en geruild.
post7 (1)

Meer foto's vind je in ons fotoalbum (klik maar eens op een fotootje!)

20:22 Gepost door meester carlo in Post-Zeven | Permalink | Commentaren (0) | Tags: postzegels, filatelie, december |  Facebook |

donderdag, 16 november 2006

Verslag van een dagje Belgica

Vanmorgen zijn we vanuit St.Niklaas vertrokken naar Brussel. Schitterende dubbeldektreinen met goed gereserveerde plaatsen voor ons!
belgica 2006blogVanuit Brussel-Centraal nog even met de Metro...
metro

en dan waren we er: de Heizel, paleizen 11 en 12: Belgica 2006
belgica 3

Een hélé lieve gids stond ons op te wachten.
belgica 2006 (4)blog

Zij leidde ons 2 uur lang rond en wist ons heel wat te vertellen. Rond 13u aten we onze boterhammetjes op en daarna hadden we tijd om alles op eigen tempo te verkennen:
belgica 2006 (12)blog

een enorme Lego-stand, waar je ook zelf mocht bouwen; een hele leuke doe-stand van het Rode Kruis (we mochten zelf verbanden leggen, oefenen op een reanimatiepop, ...en kregen er nog leuke cadeautjes bovenop!);
belgica 2006 (3)blog

de fantastische stand van Stampilou

belgica 2006 (23)blogmet allerlei spelletjes zoals Het Rad, Hoger Lager,
belgica 2006 (19)bloghet Raak de Ijzerdraad Niet-spel, ...
belgica 2006 (15)blog

En... onze kinderen wonnen er ook nog schitterende prijzen mee!

belgica 2006 (26)blog

Ook Technopolis had een stuk waarop de kids zich konden uitleven: Gel maken, een door-een-ballon-aangedreven auto maken,...

belgica 2006 (27)blog

Anderen waren ondertussen de talloze kraampjes aan't afschuimen op zoek naar interessante postzegelkoopjes of keken naar een partijtje biljart met Ludo Dielis, Freddy Willockx(!) en Raymond Ceulemans.

belgica 2006 (10)bis

Een paar moedige deden mee met de Belgica-quiz. En onze Cedric kaapte daar de 2de prijs mee: een enorme stapel strips!

strips

En dan... veel te vroeg... terug naar huis... met metro, trein en auto's. Dank je wel lieve mama's en papa's voor dat laatste vervoer!

 

 

21:36 Gepost door meester carlo in Post-Zeven | Permalink | Commentaren (0) | Tags: belgica, uitstap, postzegels, post-zeven, november |  Facebook |

woensdag, 15 november 2006

Joepie, morgen naar Belgica!

Ja morgen is het eindelijk zover! We vertrekken naar...
belgica logo blog

We verzamelen om 8.20u op school en vertrekken met auto's om 8.30u STIPT naar het station te St.Niklaas. Daar komen wij samen aan de achterkant van het station. En van daaruit sporen wij naar Brussel.

belgica 3

 

In de paleizen 11 en 12 van de Heizel gaat deze happening door. Niet alleen het wereldkampioenschap jeugdfilatelie dus, maar nog veel meer! Kijk daarvoor maar eens op de website www.belgica2006.be

belgica blog

 

Onze dag ginder zal weer veel te kort zijn, want om 16.23u vertrekt onze trein al terug richting St.Niklaas. Daar wachten onze chauffeurs ons op om 17.30u (terug aan de achterkant van het station!). En dan zijn wij hopelijk terug op school rond 18u. Moe, en hopelijk héél tevreden. Een beetje zot?
post 7

14:26 Gepost door meester carlo in Post-Zeven | Permalink | Commentaren (1) | Tags: postzegels, uitstap, filatelie, november, post-zeven |  Facebook |